Italië is de bakermat van de kunst

Italië heeft de bekende laarsvorm en ligt in Zuid-Europa en de hoofdstad is Rome. Als je in de hoofdstad van Italië komt, dan moet je ook een muntje in de Trevi-fontein hebben gegooid. Dit prachtige land heeft ruim 60 miljoen inwoners en heet officieel de Italiaanse Republiek. Dit land is ruim 7 keer zo groot dan Nederland en meet in totaal 301.322 vierkante kilometer. Toeristen weten dit land massaal te vinden en dat komt mede omdat hier de meeste Werelderfgoederen te vinden zijn die op de UNESCO-lijst staan. Denk hierbij aan het zeer bekende Venetië, Pompeï en de prachtige historische steden Napels, Verona en Florence. Zoals in de titel staat vermeld is Italië ook de bakermat van de kunst. Dan is het ook logisch dat dit land ruim 3000 musea telt. Italië kent ook veel modeontwerpers en uitvinders. En nergens ter wereld wordt meer wijn geproduceerd dan in Italië.

                    ee7ac542e0bf714d8eeac969c9646dd3_medium.

Italië is ook zo geliefd als vakantiebestemming omdat de Middellandse Zee op maar weinig plekken zo blauw is als rondom het eiland Sardinië. Niet voor niks staat de kustlijn van dit eiland bij de 5 blauwe zones waarover de wereld beschikt. In deze gebieden wordt er langer en gezonder geleefd. Heel veel mensen worden hier wel 100 jaar en nog ouder. Italië is behoorlijk aan het vergrijzen en heeft dan ook het op een na laagste geboortecijfer van alle Westerse landen.

De hoogste bergen vind je in Italië vooral in het noorden (de Alpen) in de buurt van de grens met Frankrijk en Zwitserland. De hoogste berg is de Monte Bianco di Courmayeur met een hoogte van 4765 meter. Deze berg is in feite gewoon een uitloper van de Mont Blanc in Frankrijk. De top van deze berg ligt net over de grens in Frankrijk en heeft een hoogte van 4808 meter. De Monte Bianco di Courmayeur is dus niet de hoogste top van het Mont Blanc-massief, maar is goede tweede. Het is uiteraard wel de hoogste berg van Italië.

De Italiaanse natuur is prachtig. Je vindt nergens in Europa zoveel vulkanen dan in Italië. De meest bekende vulkanen zijn de Etna, de Vesuvius en de Stromboli. Italië heeft in totaal 30 min of meer actieve vulkanen. De Etna is de grootste meest actieve stratovulkaan van Italië.

Wij zijn het hier min of meer gewend om ons altijd te haasten, maar de gemiddelde Italiaan neemt lekker de tijd voor alles. Een Italiaan is ook vaak net iets te laat voor zijn of haar afspraak. Daardoor hebben Italianen aan het eind van de dag vaak tijd tekort om alles voor elkaar te krijgen op die dag.

Italië is natuurlijk ook het land van de pizza's en de pasta. Wist u wel dat vrijwel iedere Italiaanse stad of dorp zijn eigen soort pasta heeft? Daarom worden er in Italië wel meer dan 500 verschillende soorten pasta gemaakt.

                                   370eeabff5b869a805bf99b99faadc82_medium.

De vlag van Italië heeft drie verticale banen in de kleuren groen, wit en rood. Als deze vlag op zee wordt gebruikt dan moet de witte baan zijn voorzien van het gecombineerde wapen van de 4 zeevarende republieken die later ook deel uitmaakten van dit land.

 

 

© Berto vd Bij

40

0 Comments

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website