Legoland kun je ook ontdekken in duitsland!

Lego, wie kent het niet? Die kleine steentjes, waar je zulke leuke dingen mee kunt bouwen. Heerlijk zelf fantaseren of iets heel moois bouwen vanaf een tekening. Als het klaar is zit het stevig in elkaar en kan er echt mee gespeeld worden, de leefwereld voor kinderen in het klein nagebouwd. Maar er zijn ook hele pretparken van Legosteentjes gebouwd.

Tags/ Labels: Legoland Lego dagjeweg pretpark 

Legoland kun je ook ontdekken in Duitsland!

Het eerste Legoland Park werd in 1968 in Billund in Denemarken geopend. Daarna volgde het park in Windsor in Engeland, dat werd gevolgd door Carlsbad in Californië. En in 2002 werd in Günzburg Legoland Duitsland geopend. 

5172de61adb430eca2d05e8d3ce39549.jpg

Waar ligt het?

Günzburg is een plaatsje in Beieren, het heeft een prachtig historisch centrum, met de 18-e eeuwse Frauenkirche en een mooi marktplein. Maar het is vooral bekend van LEGOLAND®Duitsland, waar in acht avonturenwerelden meer dan 50 attracties in het teken van LEGO zijn gebouwd.

Wat is er te doen?

In elk avonturen thema is het zo aangelegd, dat voor iedereen, klein en groot evenveel te ontdekken is. Er zijn wildwaterbanen, achtbanen, experimenthallen en shows, waar de hele familie op onderzoek kan gaan.

 In het middelpunt vind je Miniland, waar je mooie gebouwen uit de mooiste Europese steden vind, nagebouwd uit meer dan 25 miljoen Legosteentjes. Beroemde steden in het klein, in de verhouding 1 op 20 met bewegende mensen, er rijden auto’s rond, er zijn treinen, schepen en vliegtuigen

In avonturenland zie je een jungle, omgeven door bossen, wilde dieren en natuurlijk Lego stenen. Dit is het thuis van Johny Thunder. Je kunt er op safari toer of varen in de kano.

ff45b4d6dbb895b79e749922044c12dcbGVnb2xh

In Lego City kun je een kijkje nemen in de Legofabrieken, er is een rondleiding, waar je ziet hoe de nieuwe uitvinden bedacht worden. Kinderen kunnen in Legocity ook hun “rijbewijs” halen en je kunt instappen in de Legoland Express, een monorail die een rondvaart maakt om Miniland.

In Imagination kun je van alles ontdekken en ondernemen Je eigen racewagen bouwen en testen hoe snel hij gaat, in een toren klimmen van 65 meter hoog! En heerlijk afkoelen in een van de waterattracties, of maak een wilde vaart met Captain Nicks piratenschepen in het Land der Piraten.
Met de “Drakentrein” kun je een reis maken naar de middeleeuwen en in de Bionicle Power Builder kun je zelf bepalen hoe hard de attractie gaat, van een raketervaring of maar kleine kriebels in de buik. Op Jet-Skies kun je de golven bedwingen en waterstralen ontwijken.

In het LEGO-bouwcentrum kun je zelf een prachtige creatie bouwen, van een wolkenkrabber toot een molen, een auto of een boot.
"Atlantis by Sealife" is een attractie die ik persoonlijk erg mooi vind, een onderwaterwereld met meer dan 1000 vissen en LEGO modellen gemaakt van meer dan 1 miljoen LEGO stenen. Je kunt door een glastunnel deze wonderlijke onderwaterwereld ontdekken. Echt heel apart.

cd4703a281e165268e9b8dc1be601466bGVnb2xh

Elke dag worden er verschillende shows opgevoerd in diverse arena’s. Comedy shows, spannende shows of grappige voorstellingen, van alles wat. Ook zijn er door het hele park straatkunstenaars te vinden.

Algemene informatie:

Legoland Duitsland heeft een oppervlakte van 14 ha, het ligt in Günzburg aan de A8 tussen München en Stuttgart, de afstand vanaf Utrecht is Ca. 687 km. Sinds 2005 hoort Legoland parken bij Merlin Entertainments Groep, waar ook andere Sea Life Center, Earth Explorer en Dungeons bij horen.

Makkelijk om te weten:

Je kunt betalen met creditcard en bij de ingang van Legoland is een pinautomaat.
De openingstijden van Legoland zijn van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur.

Overnachten?

Om alles in een dag te bekijken is moeilijk, er is zoveel te zien, daarom kun je in een hotel of bungalowpark in de buurt overnachten.
Vakantiepark Legoland® Duitsland ligt op loop afstand van het pretpark. Na een onvergetelijk dag is het natuurlijk erg leuk om de nacht door te brengen in een Piratenhuis en ’s morgens kun je dan ontbijten met LEGOLAND®-draak Olli.

Eten en drinken

Op het vakantiepark is een zelfbedieningsrestaurant met een LEGO®-speelhoek en een terras. Er is een frisdrank- en snackautomaat en een souvenirwinkeltje.

Binnenkort:

Er komt nu ook een Legoland  in ons eigen Scheveningen. Legoland Discovery Centre Scheveningen' op de boulevard, wordt een overdekte attractie van bijna 3.000m² groot, met de bouw word eind 2017 gestart. Er komen  interactieve ritjes, bouwlessen van een meesterbouwer, speciale ruimtes voor verjaardagen en feestjes en een 4D bioscoop. Ook worden met legosteentjes 'iconische' gebouwen van Den Haag en Scheveningen nagebouwd. 

36

2 Comments

Mereltje

Thursday, April 16, 2020 Reply

Dank je Yneke

Yneke

Thursday, April 16, 2020 Reply

Mooi artikel, leuk dagje uit tip

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website