Mooie stranden Europa

Europa heeft veel mooie stranden, elk jaar verschijnen er nieuwe lijsten van mooiste stranden, deze top 10 lijst mooie stranden is deels gebaseerd op eigen ervaring en deels op kwalitatieve reiswebsites.

76729ce1f0b541feb6474a59d2a0d152_medium.

Mooie stranden Europa

1) De witte zandstranden van Troia liggen aan de Costa de Lisboa, de kust van Lissabon. Troia is een schiereiland en ook bereikbaar met een veerboot vanuit de plaats Setubal. Bij Setubal stroomt de rivier de Sado in de Atlantische Oceaan, in het gebied leven circa 30 dolfijnen en er ligt een natuurreservaat.

2) Playa de las Catedrales oftewel het Strand van de Kathedralen wordt ook wel het la Playa de Aguas Santas genoemd, het Strand van het Heilige water en ligt in de provincie Lugo in Spanje. De indrukwekkende kliffen lijken op de steunberen van een kathedraal. De bogen van wel 30 meter hoogte en de grotten van de kliffen zijn het beste te zien als het eb is. Het strand is een natuurmonument.

3) De Rhossili Bay ligt op het schiereiland Gower in Swansea. De kuststad Swansea ligt aan de uitmonding van de Tawe rivier in Zuid-Wales. Het dorp Rhossili ligt in de zuidwestelijke punt van het schiereiland Gower. Het is het eerste gebied dat in het Verenogd Koninkrijk de status Area of Outstanding Natural Beauty (AONB) kreeg. De naam Rhossili is waarschijnlijk afkomstig van het Welshe woord voor “heide”. De Rhossili Baai is een lange bocht met een breed zandstrand en zandduinen over een lengte van ruim vijf kilometer. De Rhossili Bay was te zien in de openingsceremonie van de Olympische Spelen Londen 2012.

4) De Illetes zijn een aantal riffen en eilandjes in het uiterste noorden van het eiland Formentera, één van de Balearen. De stranden worden de Illetes stranden genoemd. Het gebied ligt in het natuurpark Las Salinas. De stranden bestaan deels uit zandduinen, het water is kristalhelder en er groeit zeegras (Posidonia).

5) Het strand van Woolacombe is een licht glooiend zandstrand met een lengte van bijna vijf kilometer. Het strand heeft verschillende prijzen gewonnen zoals de: “Britain's Best Beach" in the "Coast Magazine Awards".

6e7d08fa438415ae6573432b093aab3a_medium.

6) Playa de Zahara de los Atunes ligt aan de Straat van Gibraltar in de gemeente Barbate in de provicie Cadiz, regio Andalusië. De naam van het strand komt van de Sahara, het is een acht kilometer lang zandstrand met uitzicht op Afrika en omringd door de heuvels van Sierra del Retin.

7) Elafonissi is een schiereiland in het uiterste zuidwesten van Kreta, 40 kilometer ten zuiden van Kissamos. Met laag water kan je over een zandbank zo naar het eiland lopen, aan beide kanten van de zandbank ligt een lagune met mooie stranden.

8) Het La Côte des Basques strand ligt in de gemeente Biarritz aan de Golf van Biskaje in de streek Aquatanië. Het is een typisch Basken strand, een lang strand met ruige kliffen en er zijn veel surfers actief.

e05c0db6379d28c482aa6a5df0984f08_medium.9) De Fig Tree Bay wordt een van de mooiste stranden van Cyprus genoemd en staat bijna jaarlijks in de toplijst mooiste stranden van Tripadvisor. Peter Frampton, een Engelse rockmuzikant heeft een nummer geschreven “Fig Tree Bay” op zijn album “Wind of Change”. Het mooie zandstrand met de blauwe vlag voor schone en veilige stranden is gratis toegankelijk.

10) Het Palombaggia strand in Porto Vecchio op het eiland Corsica in Frankrijk is een mooi wit zandstrand met helder ondiep water.

39

2 Comments

Candice

Thursday, February 21, 2019 Reply

Ben tevreden met het strand van Scheveningen en het strand van waar ik vandaan kom, dat had ik op 100 meter van huis.

Chrisrik

Thursday, February 21, 2019 Reply

mooie lijst

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website