Oostenrijk is een prachtig vakantieland

Oostenrijk is een republiek en is grofweg 2 keer zo groot dan Nederland, namelijk 83.858 vierkante kilometer groot. De hoofdstad van Oostenrijk is Wenen en hier wordt ook betaald met de Euro. Dit Duits sprekende land heeft ongeveer 8,5 miljoen inwoners, maar er worden ook wel andere talen gesproken. Wintersportliefhebbers weten massaal dit land te vinden dankzij de prachtige alpentoppen. De hoogste berg van Oostenrijk is de Grossglockner met een hoogte van 3.798 meter. Het grootste gedeelte van dit land is bedekt met majestueuze bergen en ook is ongeveer 38% van Oostenrijk bedekt met prachtige bossen en daarmee is dit land een van de meest bosrijke landen van Europa.

            19f7e3809be01481dc93371287787a38_medium.

Oostenrijk is een welvarend land en veel mensen hebben hier een vrijstaand huis met een stuk grond. Meer dan 50% van de mensen woont hier in een stad en meer dan 20% woont in de hoofdstad Wenen. Als toerist moet je de beschikking hebben over een tolvignet om over de snelweg te kunnen rijden. De wegen in de bergen kunnen soms ook erg smal zijn en ze zijn ook lang niet altijd voorzien van een vangrail.

Als je in Oostenrijk bent dan moet je absoluut ook eens een bezoekje brengen aan de Eisriesenwelt. Dit is de grootste ijsgrot ter wereld en in totaal is deze grot wel 42 kilometer lang en ligt op een hoogte van 1.640 meter. Je moet er wel een behoorlijke wandeling en afdaling voorover hebben, maar dan heb je ook wat. Deze ijsgrot ligt iets ten zuiden van Salzburg, in Werfen en is ontdekt in 1879. Jaarlijks komen wel 150.000 bezoekers deze ijsgrot met een bezoekje vereren.

Verder is Oostenrijk oa. het land van de Wiener Schnitzel en er wordt in dit land veel bier en wijn geproduceerd (en natuurlijk gedronken). Ook is Oostenrijk het land van de Milka chocolade fabrieken. In de stad Bludenz staat een van de meest bekende Milka chocolade fabrieken. Iedereen weet dat Oostenrijk een zeer populair wintersportland is, maar wist u ook dat Oostenrijk wel 90 prachtige meren heeft? De natuur is prachtig in Oostenrijk. Een andere echte aanrader is de Tiroler Zugspitzbahn (kabelbaan) waar je in Oostenrijk opstapt en op de hoogste berg in Duitsland weer uitstapt. Oostenrijk heeft veel kabelbanen en de meeste zijn het hele jaar door in bedrijf.

            4da290d4300d8ca6be5a8c1372718ccc_medium.

De vlag van Oostenrijk heeft drie gelijke horizontale banden in de kleuren rood, wit en rood. Deze vlag behoort samen met de Deense vlag tot de oudste nationale vlagontwerpen ter wereld. Er is ook een officiële staatsvlag en deze vlag heeft wel dezelfde kleuren maar heeft in het midden ook een afbeelding van het wapen van Oostenrijk. Dit wapen van Oostenrijk werd in het jaar 1920 ingevoerd. Tussen 1934 en 1945 werd er een ander wapen gevoerd en na de oorlog werd in 1945 het oorspronkelijke wapen, weliswaar iets aangepast, weer opnieuw ingevoerd.

 

 

© Berto vd Bij

67

0 Comments

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website