Stedentrip valencia: strand en boulevard

In deze serie artikelen lees je alles over de bezienswaardigheden van Valencia. In dit artikel lees je feiten en weetjes over strand en boulevard in Valencia, de stad die die zo prachtig is gelegen aan de Oranjebloesemkust, de Costa del Azahar.

Tags/labels RobsStedentrip, RobsValencia, Strand

Valencia aan de zee49cb343d27a78b332a03b94d6d6bcf84_medium.

Valencia is gelegen aan de mediterrane zee en heeft in totaal maar liefst 15 kilometer strand wat is onderverdeeld in tal van kleinere stranden. Het strand bevindt zich al op nauwelijks een kwartiertje met de bus vanaf het oude centrum.

Recreëren aan het strand

Het strandleven is een “way of life” voor de Valenciaan. Heerlijk aan het strand liggen en genieten van een verkoelende bries, lekker eten in de vele toprestaurants en bistro’s, een verkwikkend ijsje eten en natuurlijk sporten op de boulevards en het strand.

In een aantal exclusieve clubs kun je vanaf zonsondergang tot vroeg in de ochtend dansen. Je kunt vissen in de zee, je kunt er zwemmen, kajakken en zeilen met een catamaran of zeilboot.

De belangrijkste stranden zijn:

Playa de la Malvarrosa

Vlak bij het centrum van Valencia vind je het brede zandstrand van Malvarrosa waar je gemakkelijk met de bus, metro of fiets heen kunt gaan. Dit is mijn favoriete strand waar ik altijd een hapje ga eten bij “la mas Bonita”. Nergens in Spanje hebben ze zulke lekkere taarten.Playa de la Malvarrosa wordt ook wel aangeduid met de naam Playa de Levante.

dc22b413f98b49fe30d4c5443665b7de_medium.

Playa de Pinedo

Ten zuiden van de haven van Valencia vind je Playa de Pinedo. Ook hier weer een breed zandstrand met onder meer een nudisten gedeelte. Je kunt hier windsurfen en jetskiën.

Playa del Saler

c874bdb5a0854f3018e16f220894f637_medium.Het met afstand mooiste strand van Valencia is de Playa del Saler vlakbij het geweldige natuurreservaat La Albufera.

Dit strand is in de zomer wel erg druk, maar het blauwe water, de prachtige duinen, de vele restaurants en sport faciliteiten maken dit strand tot een paradijs.

Playa de la Devesa

Playa de la Devasa heeft de kwaliteit van Playa del Saler maar geen faciliteiten zoals toiletten en restaurants. Daarom is het er minder druk. Playa de la Devasa is een nudisten strand.

Playa Recatí, ook wel El Perellonet, genoemd is een lang zandstrand in een residentiële omgeving. Een aantal stukken strand zijn daarom privé.

Playa de las Arenas61bda2407823612ab2bd3f849ac4d609_medium.

Het 1,2 kilometer lange zandstrand Playa las Arenas is een prettig familiestrand met sport- en speelgelegenheden en een prima traditionele keuken.

Het is net ten zuiden van Playa de la Malvarrosa gelegen.

Valencia kust en strand

Valencia met haar unieke zachte klimaat en vele zonne-uren is een plaats waar de schone stranden met  het prachtige azuurblauwe water van de Middellandse zee het hele jaar door als een magneet op de bevolking werken. Eind november neem je hier nog een bad in de zee en eind april is het water alweer heerlijk!

bd9f33c77c02fdabefdff6b2d4e0bd06_medium.

De vele faciliteiten en de gemakkelijke bereikbaarheid maken de kust tot een plek waar je even kunt gaan sporten, flaneren en heerlijk eten. Bezoek minstens één dag een strand als je in Valencia bent!

Ook leuk om te doen en te bezoeken in Valencia:

77

0 Comments

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Name *
Email *
Website